Komšije profitiraju od buma električnih vozila: Porše povećao udeo u Rimac Automobilima

Autor: b92.net

Razonoda

08.09.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački proizvođač je saopštio da je povećao svoj vlasnički udeo u hrvatskoj automobilsko-tehnološkoj kompaniji Rimac Automobili sa ranijih 10%, na 15,5%.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iz Štutgarta kažu da Porsche podržava Rimca i njegov pozitivni razvoj već godinu dana.

- Brzo smo shvatili da Porsche i Rimac mogu mnogo naučiti jedan od drugog. Verujemo u ono što Mate Rimac i njegova kompanija mogu ponuditi, zbog čega smo sad povećali svoj udeo i nameravamo intenzivirati našu saradnju u području baterijske tehnologije.

Podsećamo, Porsche je u partnerstvo sa Rimac Automobilima ušao kako bi ubrzao razvoj električnih pogonskih sistema.

Firma iz Hrvatske, objašnjavaju iz Porschea, razvija i proizvodi komponente za elektromobilnost i supersportske automobile na električni pogon pa je idealan partner za tako nešto.

- Jedna od najvažnijih prekretnica od osnivanja naše kompanije bila je da osvojimo Porsche kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše saradnje i osnova za još bliži odnos - rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

- Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo da zajedno ostvarimo u budućnosti - dodao je Rimac.

Rimac Automobili se ubrzano šire i danas zapošljavaju oko 550 ljudi. Kompanija se fokusira na baterijsku tehnologiju, električne pogone i razvijanje digitalnih interfejsa (HMI), kao i električnih bicikala, kojima se bavi sestrinska firma Greyp Bikes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading