NEMCI NEGIRAJU: Pojedini mediji tvrde da Folksvagen hoće da kupi Teslu

Autor: b92.net

Razonoda

31.08.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački gigant Folksvagen demantovao je glasine da je zainteresovan za kupovinu akcija kompanije Tesla.

RepublikaFoto: pixabay.com
Folksvagen ima dovoljno novca da kupi udeo u vlasništvu Tesle

Pojedini mediji su preneli da je direktor VW grupe Herbert Dajs pokazao interesovanje jer veruje da bi VW tako mogao da profitira od ekspertize američke kompanije u proizvodnji baterija i softvera za električna vozila.

- Spekulacije o kupovini akcija Tesle su neosnovane - oglasila je medijska služba Folksvagena.

Mediji su preneli da se Dajs redovno sreće sa direktorom Tesle Ilonom Maskom, ali da su Amerikanci do sada odbijali namere VW da naprave alijansu.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Herbert Dajs

Folksvagen ima dovoljno novca da kupi udeo u vlasništvu Tesle, ali je glavna prepreka za Dajsa pristanak suvlasnika VW grupe, poput porodica Pieč i Porše.

Osobe bliske Dajsu tvrde da je on svestan da je nemoguće da opravda investiciju od 30 milijardi evra u celu kompaniju samo kako bi se domogao Teslinog softvera.

U međuvremenu, Tesla planira gradnju prve evropske "Gigafabrike", upravo u Nemačkoj. Proizvodnja Tesla automobila u Evropi bi trebalo da počne od 2021. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading