(VIDEO) Jubilej lepotana koji je osvojio svet: Porše 911 GT3 slavi 20 godina

Autor: Srbija danas, Republika

Razonoda

09.08.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je to u proleće 1999. godine u Ženevi, kada su posetioci tamošnjeg auto salona prvi put ugledali 911 GT3, automobil kojim je počela nova era u automobilizmu. Nastao kao i te kako željeno čedo na kojem su zajednički radili dvostruki svetski prvak u reliju Valter Rorl, inženjer za trke Roland Kusmol i Porše specijalisti za motosport, ovaj auto je na puteve doveo trkački bolid. Da, jedinstvena kombinacija snage atmosferskog motora, ručnog menjača i zadnjeg pogona je nešto što nikada neće zastareti.

RepublikaFoto: youtube.com/ Porsche
Porše 911 GT3

Punih 20 godina ova varijanta 911-ice oduševljava zaljubljenike u brzinu, vozačke fanatike koji se ne plaše da osnovne zakone fizike stave pod znak pitanja.

Model se dokazao i na stazi, a pobeđivao je i na 24-osatnim trkama izdržljivosti, i to više godina i na više kontinenata istovremeno. Bio je i temelj 911 GT3 Kup takmičenja, kao i osnova za GT3 R i RSR izdanja. Prvi je imao 100 km/h za manje od 5 sekundi, a vozio je preko 300 km/h.

Porše je svake tri do četiri godine predstavljao novi GT3. 

Porše slavi 20 godina 911-ice i u Ženevi predstavlja novi GT3. Potpuno novi model pokreće 3,8-litreni atmosferac, sada s 475 KS, ali i s PDK menjačem. Posljednja edicija modela lansirana je 2017.godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading