Revolucija u auto-industriji: Ukoliko vozite benzinac možete ga lako pretvoriti u električni automobil

Autor: Mondo, Republika

Razonoda

05.08.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su na tržištu već nekoliko godina, električni automobili i dalje nemaju značajniji udeo na celokupnom tržištu. Ipak, i to se menja sve većom milionskom prodajom. Sledeće godine očekuje se "elektro-bum" dolaskom brojnih novih modela, kao što su VW ID.3, novi Reno Zoe, Opel Korsa-e, Honda e, kao i luksuznih modela Audi i Mercedesa.

RepublikaFoto: Honda newsroom
Foto: Ilustracija

Pored potpuno novih modela, pojavljuju se i kompanije koje nude da vaš postojeći auto sa klasičnim motorom pretvorite električni. Tako će Jaguar, takođe, naredne godine ponuditi svoj legendarni E-type, ali u električnoj verziji i to motorom iz svog SUV-a, I-type.

Težina vozila će biti slična originalu, a kako će električni pogon biti snažniji od originalnog šestocilindričnog motora, očekuju su i bolje performanse. Novi model će imati autonomiju od 270 kilometara.

Osim pogona, i druge komponente su modernizovane. Napred i nazad će se nalaziti moderna LED svetla u originalnim kućištima. Na žalost, stara analogna instrument tabla je zamenjena LCD varijantom, ali je zato zadržan originalni drveni volan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ipak, nešto je prilagodljivo džepu evropskog kupca jeste ponuda francuski startap "Transition-One". Oni će uskoro početi sa prepravljanjem određenih gradskih modela u električna vozila.

U početku će transformisati Reno Tvingo II, Fijat 500, Sitroen C1, Pežo 107 i Tojotu Ajgo, tako što će im ugrađivati elektromotor, baterije, koje proizvodi Tesla Motors, kao i druge potrebne komponente.

Automobili će imati autonomiju od 180 kilometara, a maksimalna brzina će iznositi 110 km/h.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading