ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Folksvagen u drugom kvartalu zabeležio rast profita od 6,5 odsto

Autor: autoblog.rs/B92

Razonoda

25.07.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Folksvagen AG saopštila je da je njihov prihod u drugom kvartalu porastao za 6,5 odsto.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ukupni prihodi od prodaje cele grupe porasli su za 4,9 odsto

Kako prenosi B92, ukupni prihodi od prodaje cele grupe, Folksvagen Pasendžer Kars, porasli su za 4,9 odsto u istom vremenskom periodu, dostigavši 125,2 milijardi evra.

Foto: Volkswagen Media

Operativni prihod pre posebnih stavki iznosio je 10 milijardi evra, što je povećanje od 2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ove posebne stavke uključuju, između ostalog, milijardu evra gubitaka koji se odnose na skandal s dizel gorivom.

Novčani obrt automobilske divizije povećan je za 39 odsto, dostigavši 5,6 milijardi evra, dok je dobit pre oporezivanja iznosila 9,6 milijardi evra. Profit kineskih kompanija sa zajedničkim ulaganjem, koji je uključen u rezultat ulaganja u vlasničke udele, pao je neznatno na suženom azijsko-pacifičkom tržištu.

- U prvoj polovini godine Folksvagen Grupa je dobro poslovala na uopšteno slabijem ukupnom tržištu. Razvoj prihoda od prodaje i dobit u prvih šest meseci je zadovoljavajući - rekao je Frank Viter, član Upravnog odbora Folksvagena zaduženog za finansije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading