OČEKUJU BOLJI DRUGI DEO GODINE: Daimler u gubitku posle deset godina

Autor: autoblog.rs/SRNA

Razonoda

24.07.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daimler, vlasnik Mercedes Benca, saopštio je danas da je zabeležio prvi kvartalni gubitak posle blizu deset godina jer je morao da odvoji novac za troškove zbog skandala sa emisijama gasova i povlačenja vozila na servisiranje.

RepublikaFoto: Daimler Media
Daimler je vlasnik Mercedesa

Kako prenosi SRNA, kompanija je saopštila da je u periodu od aprila do juna izgubila 1,2 milijarde evra zbog jednokratnog troška od 4,2 milijarde evra. Daimler je poslednji put izvestio o kvartalnom gubitku u četvrtom kvartalu 2009. godine, preneo je AFP.

Prihodi u drugom kvartalu ove godine su povećani za pet procenata, na 42,7 milijardi evra, uprkos padu prodaje za jedan odsto. Daimler”je u crvenom i na operativnom nivou, pošto je izgubio 1,5 milijardi evra. U istom periodu prošle godine je bio u plusu za 2,6 milijardi evra.

Novi direktor Ola Kalenijus saopštio je da je kompanija fokusirana na drugi deo godine i da očekuje poboljšanje poslovnih rezultata.

Nemački gigant je pretrpeo posledice globalnog skandala u vezi sa emisijama gasova iz dizelskih motora, kao i zbog masovnog povlačenja u servise automobila koji koriste vazdušne jastuke marke “Takata”. Kompanija će u budućnosti realizovati velike investicije u električna vozila i autonomnu vožnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading