DIZEL SKANDAL SE NASTAVLJA: Na tapetu i Pežo-Sitroen

Razonoda

09.09.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski proizvođač optužen je da je prevario više od dva miliona kupaca.

Nakon Folksvagena, Renoa i Fijata, optužbe za prevaru sa emisijama štetnih gasova stigle su i do Pežo-Sitroen grupaciju. Kako javlja francuski dnevni list Le Mond, istraga koju su pokrenule francuske vlasti otkrila je da najmanje dva miliona Pežo i Sitroen vozila sa dizel-motorima emituju veću količinu štetnih gasova od propisanih. Navodi se da je proizvođač, poput folksvagena, koristio nedozvoljenu tehnologiju koja bitno smanjuje emisiju gasova tokom testova, dok je ona u realnim uslovima vožnje, daleko veća.

RepublikaFoto: PSA Media
Kako Pežo-Sitroen navodi, štetni gasovi se na njihovim vozilima mere u realnim uslovima

Proizvođač je, u pisanoj izjavi, ovakve navode demantovao tvrdeći da su sva njihova vozila proizvedena u skladu sa važećim propisima i da svi njihovi modeli emituju ugljen-dioksid, ugljen-monoksid i ostale štetne gasove u propisanim normama. Pežo-Sitoren, navodi i da su oni jedini proizvođač na svetu koji štetne gasove meri u realnim uslovima.

Na kraju, ostaje da se vidi kako će se završiti još jedan u nizu dizel-skandala koji poslednjih godina potresa automobilsku industriju.

RepublikaFoto: PSA Media
Više od dva miliona Pežo i Sitroen vozila navodno ima veću emisiju štetnih gasova od dozvoljene

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading