MOĆNO: Ford Mustang Šelbi GT500 po prvi put u akciji (VIDEO)

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

13.07.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi dan, novi video sa "Goodwood festivala brzine". Na ovom se vidi novi Ford Mustang Šelbi GT500, a za volanom ovog modela bio je Von Gitin Džunior.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube.com/ Ford Performance
Ford Mustang Šelbi GT500

Najsnažniji Ford legalan za javne puteve imao je svoj debi na festivalu brzine u Velikoj Britaniji. Planirano je da njegova prodaja krene već na jesen.

Naime, Ford Mustang Šelbi GT500 će se prodavati po uvodnoj ceni od 73.995 dolara u SAD. Otprilike po istoj toj ceni prodaje se i Dodž Čelendžer SRT Hellket Redaj. Taj model je za 500 dolara jeftiniji, ali je i snažniji od Fordovog modela. Naime, njegov 6.2-litarski V8 agregat sa kompresorom razvija 797 KS i 956 Nm obrtnog momenta.

Neverovatnu snagu Ford Mustang Šelbija GT500 možete da pogldeate u video zapisu ispod.

Ford Mustang Šelbi GT500 poseduje V8 agregat zapremine 5,2 litara, sa kompresorom. Taj agregat razvija 760 KS (567 kW) i 847 Nm obrtnog momenta. Međutim, uprkos činjenici da je slabiji od modela Redaj, Mustang Šelbi GT500 iz mesta do 100 km/h ubrzava za isto vreme (3,5 sekundi). Procenjeno je da Mustang Šelbi GT500 četvrtinu milje (400 metara) može da pređe za manje od 11 sekundi, što je otprilike isti vreme koje je potrebno i njegovom najvećem konkurentu iz FCA grupacije. Naime, Helket Redaj četvrtinu milje prelazi za 10,8 sekundi pri čemu postiže maksimalnu brzinu od 211 km/h.

Sa većom snagom od nekih trenutnih egzotičnih super automobila (i daleko skupljih), i teorijskom mogućnošću da bude brži od njih, mislimo da će Ford Mustang Šelbi GT500 biti jedan od onih automobila koji menjaju situaciju na tržištu. U svakom slučaju, za sada bar možemo pogledati video i uživati u njegovom usponu na "Goodwood" brdo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading