EKSKLUZIVNOST BITNIJA: Lamborgini će ipak ograničiti proizvodnju

Autor: b92.net

Razonoda

10.07.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U italijanskom proizvođaču očekuju da će u 2019. kupcima isporučiti preko 8.000 vozila, što je značajno više u odnosu na 2018. godinu kada je prodato 5.750 jedinica.

RepublikaFoto: Lamborgini Media
Lamborgini Urus

Lamborgini je dobio ono što je želeo i očekivao kada je lansirao treći model, SUV Urus – prodaja je u prvoj polovni godine gotovo udvostručena u odnosu na isti period 2018. U prvih šest meseci ove godine isporučeno je 4.553 automobila, pa prvi čovek italijanskog proizvođača, Stefano Domenikali, sa pravom očekuje da na kraju 2019. prodaja nadmaši 8.000 jedinica.

Iako je za Lamboghini značajno da poveća prodaju na godišnjem nivou, Domenikali ipak ne želi da taj rast bude nekontrolisan, već smatra da u jednom trenutku treba ograničiti proizvodnju kako bi brend očuvao oreol egzotične automobilske marke. Godišnja proizvodnja će biti limitirana čak i ako to znači da će Lambo izgubiti potencijalne nove kupce kada tražnja bude premašila 10.000 jedinica na godišnjem nivou.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lamborgini Hurakan

Broj od 10.000 automobila figurura kao maksimum koji bi Lamborgini u jednom trenutku, u ne tako dalekoj budućnosti, trebalo da proizvodi tokom kalendarske godine. Domenikali očekuje da će se to dogoditi tek kada kompanija izbaci na tržište četvrti model u gami, o kome se i dalje samo spekuliše.

Prema najavama iz marta ove godine, četvrti Lamborgini - pored modela Hurakan, Aventador i Urus, mogao bi da bude grand turer sa koncepcijom sedišta 2+2. Ipak, Domenikali je tada naglasio da na novi model još uvek ne treba računati jer Lamborghini trenutno nije dovoljno snažan i stabilan za ulaganje u četvrti automobil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading