BEZ IZNENAĐENJA: Rusi i dalje najviše kupuju Ladu Grantu

Autor: b92.net

Razonoda

07.07.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, Lada je ubedljivo najpopularniji automobilski brend na ruskom tržištu.

RepublikaFoto: Lada media
Lada Vesta našla se je odmah iza Grante

Od svih modela sa oznakom marke Lada, Rusi najčešće kupuju Grantu, pokazuju podaci koje je objavio Autostat. Granta je bila najprodavaniji automobil u Rusiji, kako u junu, tako i u prvoj polovini godine.

Rusi su proteklog meseca pazarili 11.609 primeraka modela Lada Granta, što predstavlja rast od 34 odsto u odnosu na jun 2018. Za povećanje prodaje za trećinu zaslužna je i nova verzija, model Granta Kros, koja se nedavno pojavila na tržištu.

Drugi najprodavaniji automobil u junu takođe je bila jedna Lada, i to Vesta - model nešto novijeg datuma. Širom Rusije proteklog meseca isporučeno je 8.947 jedinica uz pad od 9 procenata u poređenju sa junom 2018.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hjundai ima čak dva modela pri vrhu liste najprodavanijih vozila

Treći je Kia Rio sa 8.282 prodata vozila (-6%), a četvrti Hjundai Solaris sedan sa 6.023 isporučenih automobila (-6%).

Na petom mestu takođe je jedan Hjundai i to model Kreta sa 5.955 prodatih primeraka. Kreta je ujedno bio i najtraženiji automobil iz segmenta SUV/krosover vozila.

Na šestoj poziciji najtraženijih modela u Rusiji u junu se našao Folksvagen Polo sedan sa 5.413 isporučenih jedinica. Sedma je Lada Largus karavan (4.381), osmi Reno Daster (3.547), deveti Folksvagen Tiguan (3.234), dok je na desetom mestu Tojota Kamri (3.002.).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading