ZVANIČNO NAJBRŽI NA SVETU: Pogledajte traktor koji juri 167 km/h (VIDEO)

Autor: b92.net

Razonoda

06.07.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JCB Fastrak 8000 je zvanično najbrži traktor na svetu.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube.com/JCBmachines
Traktor pokreće 7,2-litarski šestocilindarski dizel agregat

Britanski proizvođač građevinske i poljoprivredne mehanizacije JCB složio je zver na dizel uz pomoć F1 tima Vilijams za rušenje svetskog brzinskog rekorda u kategoriji traktora. U kabini se našao poznati britanski vozač trka Gaj Martin, koji je sa ovim traktorom na aerodromu u Elvingtonu u Jorkširu dostigao maksimalnu brzinu od čak 166,7 km/h.

JCB-ov traktor pokreće 7,2-litarski šestocilindarski dizel agregat koji uz pomoć dva turbopunjača i električnog kompresora razvija 1.000 KS i 2.500 Nm.

Video pogledajte ispod.

Tako je nadmašen prethodni rekorod od 140,45 km/h koji je prošle godine u emisiji "Top Gear" postavio Lamborgini sa 5,7-litarskim V8 agregatom u svom traktoru koji je vozio čuveni Stig.

Standardni menjač kontinuirano varijabilnog prenosa (CVT) zamenjen je ZF šestostepenim manuelnim menjačem koji svu snagu motora prenosi na zadnju osovinu bez diferencijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading