ŠIRE BIZNIS: Američki trgovački lanac Volmart se uključuje u razvoj samovozećih vozila

Autor: autoblog.rs/autopress.hr

Razonoda

29.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diskontni lanac koji je veoma popularan u SAD uključuje se u razvoj samovozećih vozila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Volmartova prodavnica

Naime, Volmart finansijski stoji izuzetno dobro pa su njegovi vlasnici prepoznali priliku za ulaganje u autonomnu tehnologiju. Samovozeće automobile će razvijati u saradnji s Fordom.

Foto: Ford Media

Naravno, Ford će biti zadužen za standardne tehnikalije vezane za sam automobil, dok će se Volmart uključiti u razvoj logističkog softvera s ciljem da se uspostavi sistem samovozećih dostavnih vozila koji će dodatno unaprediti njihovo poslovanje.

Stručnjaci procenjuju da je trenutno u SAD-u oko 60.000 dostavnih vozila na neki način involvirano u transportne puteve Volmarta. Što kroz isporuku proizvoda u njihove trgovine, što kroz dostavnu mrežu njihovim onlajn kupcima.

Obzirom na tu brojku, jasno je kolika bi bila finansijska ušteda Volmarta prelaskom na samovozeća dostavna vozila pa zato ne čudi velika želja za partnerstvom i spremnost za ulaganje ozbiljnih sredstava u razvoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading