MOŽDA BUDE ELEKTRIČAN: Dženeral motors vraća Hamer?

Autor: b92.net

Razonoda

22.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki div Dženeral motors mogao bi da "vaskrsne" legendarnu marku Hamer.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vide potencijal u elektrifikaciji

Kako prenose američki mediji, u Dženeral motorsu (GM) vide veliki potencijal u elektrifikovanju čuvene marke terenskih vozila. Hamer je prestao da pravi modele 2010. godine, ali aktuelna ogromna popularnost SUV i električnih vozila mogla bi da ga vrati u život.

Foto: pixabay.com
Minijatura Hamera

Dženeral motors je dugo pokušavao da Hameru omogući opstanak, ali je bio ugašen, nakon što je propala prodaja Kinezima. U međuvremenu, AM dženeral, izvorni tvorac Hamera, nije uspeo da postigne dogovor sa vojskom SAD-a o novoj generaciji vojnog terenca HMMWV 2015.

Nakon skoro deset godina od gašenja, GM razmatra elektrifikaciju svog usnulog brenda kojim bi konkurisao konkurenciji poput Forda i Tesle, a tu je sada i Rivijan, koja uveliko razvija električne terence. GM trenutno radi na dva glavna programa za električna vozila. Prvi je BEV3 koji će razviti krosovere, SUV-ove i niz drugih malih i srednjih modela kojim će GM ostvariti plan o 20 EV modela do 2023.

Drugi deo programa se odnosi na električne kamionete i druga velika vozila, od kojih će neki biti sposobni za silazak s asfalta. GM u svojoj porodici ima nekoliko velikih SUV-ova kao što su Ševrolet Suburban, Kadilak Escalejd i robusni GMC modeli Sijera i Jukon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading