LADA NIJE ZA OVO: Ruski brend i okretanje za 180 stepeni prilikom vožnje unazad - nikako (VIDEO)

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

18.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okretanje automobila za 180 stepeni tokom vožnje u rikverc nije nimalo jednostavan poduhvat. Pored neophodnih izvanrednih vozačkih veština, takav poduhvat zahteva i automobil sa šasijom i vešanjem koje može da izdrži tu iznenadnu promenu pravca. Slobodno možemo reći da Lada Vesta nije takav automobil.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube.com/Lada Xray
Nisu svi automobili dizajnirani da se nose sa ovakvim skretanjima

Pogotovo zbog činjenice da nema baš nizak centar gravitacije. Tu je naravno i brzina pri kojoj je vozač pokušao da izvede ovaj manevar. Nije ni čudo što se jadna Lada Vesta prevrnula tako kako jeste.

Naime, u opisu video snima koji možete videti ispod teksta, a koji je podeljen na sajtu Autorambler, ovaj manevar su pokušali da izvedu pripadnici ruske vojne policije. Po svemu sudeći, oni su hteli da snime promotivni materijal, pa zbog toga i ovaj snimak sa drona. Ruska vojna policija je novi ogranak ruske policije. Njen zadatak je da prati vojne kamione i osoblje, između ostalog.

U opisu video snimka stoji i da je cilj iznenadne promene pravca kretanja zapravo izbegavanje rakete koja je ispaljena ka vozilu. Naravno, nisu svi automobili dizajnirani da se nose sa ovakvim skretanjima.

Na kraju, mali sedan iz velike Rusije se nakon prevrtanja dočekao na točkove. Ostali policajci koji su bili prisutni su pojurili da pomognu vozaču i suvozaču, koji, na svu sreću nisu teže povređeni. Na osnovu ovoga možemo zaključiti da je Lada Vesta ipak vozilo namenjeno bezbednoj vožnji, a ne vozilo kojim se izvode različite akrobacije. Video možete pogledati ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading