AUTONOMIJA DO 200 KM: Honda otkrila nove detalje o svom prvom modelu na struju

Autor: b92.net

Razonoda

17.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Električna Honda E koristiće za skladištenje energije litijum-jonske baterije od 35,5 kWh.

RepublikaFoto: Honda newsroom
Imaće litijum-jonske baterije

Japanski proizvođač ponudiće do kraja godine kupcima u Evropi svoj prvi električni model, namenjen uglavnom vožnji u urbanim sredinama.

Prototip Honde E predstavljen je na martovskom auto-salonu u Ženevi, a produkcijska verzija neće se se bitno razlikovati od ovog vozila. Honda je saopštila da automobil koji će se kasnije ove godine pojaviti u prodajnim salonima koristiti litijum-jonske baterije kapaciteta 35,5 kWh.

Baterije su postavljene ispod poda automobila, između prednjih i zadnjih točkova, a Hondini inženjeri postigli su idealnu raspodelu mase po osovinama, 50:50. Za sada nije poznata snaga elektromotora, ali se zna da će se prenositi na zadnje točkove.

RepublikaFoto: Honda newsroom

Honda je objavila da se baterije mogu puniti pomoću priključka “Type 2 AC”, kao i na brzom punjaču “CCS2 DC” zahvaljujući kome se dopuna do 80 procenata kapaciteta obavlja za 30 minuta.

Kada su potpuno napunjene, baterije obezbeđuju autonomiju od oko 200 km, što je dovoljno za svakodnevnu upotrebu u gradskim sredinama, ali i za kraće izlete izvan grada, kažu u japanskom proizvođaču.

Honda još ne otkriva datum lansiranja ovog automobila na evropsko tržište, a prema rečima ljudi iz te kompanije, u knjigu rezervacija već su upisali 31.000 zainteresovanih kupaca širom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading