IZNENADNI PREOKRET: FCA grupacija povukla ponudu za spajanje sa kompanijom Reno

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

06.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba sinoć je stigla vest da je FCA grupacija iznenada povukla svoju ponudu za spajanje sa kompanijom Reno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Propali pregovori

Naime, FCA je objavila saopštenje za medije, a u njemu se navodi i sledeće: “Politička situacija u Francuskoj je trenutno takva da ne dozvoljava da se spajanje uspešno završi”.

Međutim, "Wall Street Journal" prenosi da to nije jedini razlog zbog kojeg je ponuda povučena. Pozivajući se na neimenovane izvore, ugledni žurnal preneo je da je razlog za povlačenje ponude kompanija Nisan.

Naime, dva predstavnika japanskog proizvođača u odboru kompanije Reno su bila suzdržana prilikom glasanja o spajanju. Iz tog razloga su i FCA i Reno postali zabrinuti da će se Nisan povući iz Alijanse čiji je deo već duže vreme.

RepublikaFoto: Tanjug
FCA krivi političku situaciju u Francuskoj

Sa druge strane, "New York Times" prenosi da je predsednik kompanije Reno, Žan Dominik Senard pokušavao da na sve načine ubedi članove odbora u prednosti koje bi spajanje donelo. Iz tog razloga su se održavali brojni i dugi sastanci u sedištu kompanije. Međutim, to nije uradilo plodom. Navodno je vlada Francuske ponovo tražila odlaganje glasanja.

Zbog toga je FCA grupacija odlučila da više ne čeka. Sinoć je potvrđeno da ponuda više nije aktuelna. Podsetimo, FCA je zvaničnu ponudu kompniji Reno predala 26. maja.

- Odbor FCA grupacije, pod vođstvom Džona Elkana, je odlučio da povuče svoju ponudu za spajanje. Nastavićemo da radimo i ispunjavamo svoje obaveze kao jedinstvena kompanija - navodi se između ostalog u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading