PROIZVOĐAČI POGREŠILI: Limuzinama nisu odbrojani dani

Autor: b92.net

Razonoda

23.05.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije istraživanje pokazuje da se potencijani kupci baš i ne slažu sa odlukama pojedinih proizvođača automobila o ukidanju limuzinskih modela.

RepublikaFoto: printskrin facebook.com/Sputnik
Aurusova limuzina

Poput vozila iz drugih tradicionalnih automobilskih segmenata, i limuzine polako uzmiču pred najezdom SUV/krosover modela.

Najveći američki proizvođači Ford, Fijat Krajsler automobiles (FCA) i Dženeral motors već su smanjili ponudu sedana na tom tržištu, a u planu je gašenje još nekih klasičnih limuzina u SAD.

Ipak, najnovija studija pokazuje da takve odluke nisu u skladu sa željama kupaca. Naime, čak 78 odsto Amerikanaca koji trenutno ne poseduju limuzinu razmatraju opciju da njihov sledeći automobil bude upravo sedan. Ovo istraživanje naručio je Nisan, a njime su obuhvaćeni Amerikanci uzrasta između 18 i 65 godina.

RepublikaFoto: Ford Media
Ford je već smanjio ponudu sedana

Studija je pokazala i da su za limuzine naročito zainteresovani pripadnici mlađe populacije, čak 86 procenata njih 18-34 godina starosti, koji inače trenutno ne voze sedan. Među populacijom uzrasta 35-50 godina ovaj procent iznosi 81 odsto.

Sa druge strane, 89 procenata onih koji već poseduju neku od limuzina navelo je da su zadovoljni svojim automobilom, a taj procent je već nego kod vlasnika drugih tipova vozila.

Nema sumnje da su rezultati ovog istraživanja obradovali ljude iz Nisana jer je ta kompanija u poslednjih nekoliko godina ponudila američkim kupcima nekoliko novih i restilizovanih sedana, kao što su Altima, Versa i Maksima, dok se priprema i nova Sentra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading