Srbi vole da voze, ALI BI PRE UŽIVALI U AUTONOMNOM UPRAVLJANJU

Autor:

Razonoda

31.08.2017

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači u Srbiji su u velikom broju izjavili da uživaju u vožnji, ali da bi voleli da mogu sebi da priušte automobil sa autonomnim sistemom upravljanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbi bi voleli da više uživaju u vožnji

Naime, u poređenju sa ostalim zemljama Evrope, najveći procenat Srba, 43 odsto, se slaže da bi vožnja autonomnim vozilom bila lakša od upravljanja vozilom.

Posle Srba, na drugom mestu našli su se ispitanici iz Poljske (40 %), a na trećem mestu ispitanici iz Ujedinjenog Kraljevstva (34 %).

U anketi je učestvovalo oko 12.000 ispitanika.

Na pitanje da li uživaju u vožnji ili voze samo zato što moraju, 64 % ispitanih iz Srbije odgovorilo je da uživa u vožnji. U vožnji inače uživa najveći broj ispitanih vozača iz Poljske. Slede Češka i Švedska.

Ipak, iako uživaju u vožnji, Srbi ne misle da je lako biti vozač. Samo 44 % ispitanika iz Srbije smatra vožnju lakom i po tom odgovoru su na poslednjem mestu među zemljama učesnicama u istraživanju. Na prvom i drugom mestu su Nemačka i Švedska gde mnogo veći broj ispitanika smatra vožnju lakom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading