JAPANCI MOLIMO VAS DOĐITE KOD NAS: Tramp želi da kompanije iz ove zemlje proizvode više automobila u SAD

Autor: autoblog.rs/Tanjug

Razonoda

30.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp zamolio je japanskog premijera Šinza Abea da japanski proizvođači automobila proizvode više vozila u SAD, prenosi Tanjug.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iako to ne liči na njega, Tramp je uputio molbu Japancima

Ovo je izjavio američki ambasador u Japanu Vilijam Hargeti. Kako je novinarima rekao Hargeti, govoreći o nedavnom razgovoru dvojice zvaničnika, Tramp je Abeu preneo želju da se intenzivnije radi u pravcu ostvarivanja skorašnjih najava japanskih proizvođača automobila, uključujući i "Tojotu", da više investiraju u svoje fabrike na teritoriji SAD.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tramp bi Tojotu

Kako javlja Rojters, Tramp je u petak najavio da je moguće da dve zemlje postignu bilateralni sporazum o ovom pitanju pre nego što on poseti Tokio u maju. Hargeti je, međutim, rekao novinarima da je Abe tokom razgovora sa Trampom istakao da Japan insistira na garancijama da neće imati manje povlastice od ostalih zemalja u trgovini sa SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading