VIDEO: Tesla taksi bez vozača stiže na ulice sledeće godine

Autor: b92.net

Razonoda

27.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask je objavio da će 2020. godine u SAD lansirati takozvani "robotaksi" servis sa samovozećim automobilima kojima će umesto čoveka od krvi i mesa upravljati kompjuter.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube.com/Tesla
Printskrin iz videa na kojem se vidi kako vozilo ide bez upravljanja vozača

Govoreći na manifestaciji "Tesla Autonomy Day", Mask je rekao da će se autonomna taksi vozila naći na ulicama određenih gradova širom Sjedinjenih Država, ali i najavio da će "najverovatnije za 2 godine" Tesla napraviti samovozeći auto koji neće imati ni volan, ni papučice nožnih komandi.

Prvi čovek Tesle kazao je da će se njegova kompanija fokusirati na sisteme "potpuno autonomne vožnje", u čijem srcu se nalazi novi kompjuter. Ovaj kompjuter se od 20. marta već ugrađuje u automobile Model S i Model X, a od polovine aprila i u Model 3.

Kako je saopšteno, novi čip koji proizvodi kompanija Samsung u Teksasu omogućiće Teslinim automobilima najviši stepen autonomije u vožnji. Podsećamo, američki proizvođač luksuznih električnih automobila ranije je najavljivao da će njegova vozila biti opremljena sistemom za potpuno autonomnu vožnju do 2018, ali nije uspeo da realizuje ovaj plan u zacrtanom roku.

Pogledajte kako ovaj sistem funkcioniše u Modelu 3:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading