TRI ELEKTROMOTORA I V12 AGREGAT: Ove komponente bi mogao da ima naslednik Aventadora

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

20.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lamborgini Aventador je sa nama još od 2011. godine. Osvežen je tokom 2016, te se očekuje da uskoro stigne njegov naslednik. Ako su najnoviji izveštaji tačni, onda će taj automobil biti prava “zver”.

RepublikaFoto: lamborghini.com
Lamborgini Aventador

Naime, "Car Magazine" prenosi da će novi super automobil kompanije Lamborgini imati atmosferski V12 agregat. Međutim, ostaje da se vidi da li će taj agregat biti ista 6,5-litarska pogonska jedinica kao na modelu Aventador ili će on biti potpuno nov. U svakom slučaju, taj agregat će razvijati više od 759 konjskih snaga koliko trenutno razvija Aventador SVJ.

Međutim, to nije sve. Naslednik modela Aventador će pored V12 SUS agregata imati i asistenciju u vidu elektromotora. Navodi se da će dva elektromotora biti smeštena kod prednje osovine, a da će treći biti smešten kod zadnje. Prema tome, ako gore pomenuti V12 agregat zaista ima pomoć tri elektromotora, onda će taj pogonski sklop razvijati preko 1.000 konjskih snaga.

Navodi se i da će novi super automobil kompanije Lamborgini biti postavljen na jednodelnu “monocoque” šasiju od ugljenikovih vlakana.

RepublikaFoto: pixabay.com

Takođe, on će imati pogon na svim točkovima. Nedavno je Maurisio Regiani, šef tehnološkog odeljenja italijanske kompanije, potvrdio da će novi model imati hibridni pogon.

- Zamena za Aventador će imati atmosferski agregat i biće plug-in hibridi. Trentno nam je najveći izazov da napravimo automobil koji će imati hibridni pogon, emocije i koji će biti privlačan klijentima. To je izazov - naveo je on.

Ostaje da se vidi kako će Lamobrgini nazvati novi model. Njegov dizajn, sa druge strane, bi mogao biti inspirisan konceptom Terzo Milenio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading