ČETRVTU GODINU ZAREDOM: Mustang je ponovo najprodavaniji sportski kupe na svetu

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

19.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na veče svog 55. rođendana, Ford Mustang je ponovo dobio titulu “najprodavanijeg sportskog kupea na svetu”. Ovaj model je tu “krunu” dobio 4. godinu zaredom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Legendarni konj je već decenijama oznaka za Mustang

Naime, tokom 2018. godine, Ford je prodao najmanje 113.066 primeraka modela Mustang. Prodaja u Evropi je tokom ove godine porasla za 27 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U SAD je tokom prošle godine prodato 75.842 primeraka. U Velikoj Britaniji je prodato 2.323 primeraka, što je za 5 procenata više nego tokom 2018. Iz tog razloga je Ford Mustang i ove godine dobio titulu najprodavanijeg sportskog kupa na svetu.

- Otvorili smo novo poglavlje u istoriji kada smo pre 55 godina predstavili Ford Mustang - rekao je Džim Farlli, jedan od zvaničnika kompanije.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Ništa ne simbolizira slobodu kao vožnja sa “vetrom u kosi” i ništa ne predstavlja zadovoljstvo kao vožnja ikone kakva je Mustang. “Rika” njegovog V8 agregata na lepom prolećnom danu je pravo savršenstvo. Nije ni čudo što je Mustang najpopularniji sportski kupe na svetu - dodao je on.

Tokom 2018. godine, Mustang se prodavao u 146 zemalja. Preko 500.000 primeraka šeste generacije je prodato širom sveta od 2015. godine. Samo u Evropi je u tom period prodato preko 45.000 primeraka.

Govoreći o Evropi, Mustang je najprodavaniji u sledećih 20 zemalja: Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Holandija, Norveška, Portugal, Španija, Rumunija, Švedska i Švajcarska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading