Microsoft i BMW pokreću umreženu montažnu platformu

Autor: autoblog, Republika

Razonoda

03.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Microsoft i nemački BMW planirau da ojačaju efikasnost montažnih postrojenja povezujući različite proizvođače u automobilskom sektoru, saopštile su te dve kompanije na industrijskom sajmu u Hanoveru.

RepublikaFoto: BMW Media/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izvršni direktor Microsofta Scott Guthrie je rekao da je cilj ojačati efikasnost digitalnih proizvoda u celom sektoru. Više od 3.000 mašina, robota i autonomnih prevoznih sistema će biti povezano Microsoftovom Azure platformom.

Do kraja godine, platforma će biti proširena između četiri do šest partnerskih kompanija.

Prošle nedelje, Volkswagen, Amazon i Siemens su najavili inicijativu partnerskog stvaranja kompjuterskog oblaka kako bi podstakli produktivnost u montažnim postrojenjima nemačkog proizvođača automobila.

Sajam u Hanoveru, najveći svoje vrste u svetu, otvoren je za javnost u ponedeljak i traje do petka. Informacijske tehnologije, novi 5G mobilni komunikacijski standard i Internet stvari su glavne teme ovogodišnjeg sajma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading