Mik Šumaher debitovao u Formuli 1

Autor: autoblog, Republika

Razonoda

02.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 12 godina i četiri meseca u kokpit bolida Formule 1 je ponovo seo član porodice Šumaher, sin legendarnog Mihaela – Mik!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Mik Šumaher, 20-godišnji sin legendarnog sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1 Mihaela Šumahera, debitovao je u oktanskom cirkusu test vožnjom u Ferarijevom bolidu koji je vozio njegov otac pre čak 12 godina i četiri meseca.

Mik je u utorak bio probni Ferarijev vozač bolida SF90 i odradio je to na F1 stazi u Bahreinu, na kojoj je prošlog vikenda održana trka Svetskog šampionata.

Šumaher je zabeležio 7. najbrže vreme (od 12 vozača) jutarnjeg testiranja! On je u imao vreme od 1.32.552 minuta. Najbrži je bio Romain Grosjean, koji je zabeležio vreme koje je samo sekundu i po brže od sina legendarnog Nemca.

Mik će u sredu još jednom izaći na stazu u Bahreinu u bolidu Formule 1, ali u timu Alfe Romeo.

Sin sedmostrukog svetskog šampiona je aktuelni šampion Evrope u Formuli 3, a ove sezone je debitovao u Formuli 2, i to upravo prošlog vikenda. Zauzeo je osmo mesto prvog dana i šesto drugog dana. Od početka godine je postao član Ferrarijeve akademije za talentovane vozače i sve upućuje na to da ide očevim stopama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading