OBRATITE PAŽNJU: Mali, ali bitan savet za parkiranje na usponu

Autor: vesti-online.com

Razonoda

30.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada parkirate na nekom većem usponu, bez obzira na smer automobila potrudite se da menjač ne bude opterećen masom vozila. Ovo ćete izbeći tako što ćete pre puštanja nožne kočnice povući ručnu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Točkove okrenite tako da ako automobil slučajno krene naleti odmah na ivičnjak

Podsećamo i na redosled radnji koji prethode opisanom. Vozač uvek treba da zakoči svoj automobil prilikom parkiranja. Čak i kada je parkirate na ravnom potrebno je menjač ubaciti u brzinu i povući ručnu kočnicu.

Foto: pixabay.com

Ako parkirate na putu s nagibom, bez obzira na njegov nivo, točkove okrenite tako da ako automobil slučajno krene naleti odmah na ivičnjak ili neku drugu prepreku. Dakle, ako ste parkirali uzbrdo, točkove treba okrenuti suprotno od ivičnjaka, a nizbrdo ka ivičnjaku.

Ručni menjač ubacite u prvi stepen prenosa ili rikverc, i kao što smo napisali, prvo povucite ručnu kočnicu, a pustite nožnu. Ako imate automobil sa automatskim menjačem, ubacite u stepen P.

Kada ste pustili nožnu kočnicu, automobil ne sme da pomera.U slučaju da počne kliziti, probajte da ga zaustavite dodatnim potezanjem ručne. Ako ne uspete, nikako ga nemojte ostaviti na nagibu i idite u servis što je pre moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading