PLATA U SKLADU SA USPEHOM: Direktor Folkvagena prošle godine zaradio 8,2 miliona evra

Autor: automagazin.rs

Razonoda

21.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik predsedništva nemačkog automobilskog koncerna Folksvagen, Herbert Dajs, prošle godine je primio platu u visini od 8,2 miliona evra, saopšteno je iz ove kompanije.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Herbert Dajs

U aprilu prošle godine, u okviru reorganizacije koncerna Folksvagen, Dajs je na poziciji predsednika kompanije zamenio Matijasa Milera. Pre toga, Dajs je bio na čelu marke Folkvagen i u 2017. godini je ostvario primanje od 5,6 miliona evra.

Podsetimo, zbog skandala sa emisijom, menadžment Folksvagena je kritikovan od strane javnosti zbog visokih primanja. Tada je upravni odbor doneo odluku da predsednik upravnog odgora može da zaradi maksimalno 10 miliona evra gorišnje, a drugi članovi upravnog odbora 5,5 miliona evra godišnje.

Koncern Folksvagen je prošle godine je povećao operativni profit za 0,7 odsto, na 13,92 milijarde evra. Neto profit je porastao za 6 procenata na 12,5 milijardni evra.

RepublikaFoto: Volkswagen Media

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading