NAJAVLJUJU POVRATAK: S čim Pežo planira da "napadne" Ameriku?

Autor: b92.net

Razonoda

15.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski gigant Pežo najavio je povratak na tržište SAD sredinom naredne decenije.

RepublikaFoto: promo/Automobiles Peugeot
Pežo 508

Pežo je kao cilj za povratak označio 2026. godinu što znači da će u međuvremenu fokus biti na istraživanju tržišta i želja kupaca što će uticati na gamu modela koja će da pređe Atlantik.

Međutim, već su se pojavili prvi detalji Pežoovih planova za "napad" na Ameriku, a fokus je na vozilima kompaktne i srednje klase. To znači da bi Pežo u SAD prvo mogao da krene sa SUV modelima 3008 i 5008, te 508, odnosno narednom generacijom ovih automobila.

- Kada smo lansirali 3008, reakcija je bila, uključujući i Kaliforniju, vau, ovaj automobil je super - kaže direktor Pežoa Žan-Filipe Imparato.

RepublikaFoto: Peugeot Media
Pežo 3008

Prvi Pežoov korak će pre svega biti upoznavanje sa željama lokalnih kupaca stoga će prvo pokrenuti kompanije za rentiranje i deljenje automobila. Što se tiče zgradnje proizvodnog pogona, on se sigurno ne očekuje u narednoj deceniji, bar dok prodaja ne opravda tu investiciju.

- Neće biti ogromnih investicija i proizvodnje unapred i molenja bogu da uspe posao. Nećemo ići konvencionalnim modelom poslovanja. Imamo izuzetno kreativan i privlačan sistem distribucije automobila - kaže Imparato.

Prvi reakcije američkih kupaca, na osnovu PSA, bili su pozitivni nakon što je test grupa cenila istoriju, dizajn i vozačko iskustvo kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading