KRAJ ZA ŠEVROLET KRUZ: Više od 1.000 radnika će možda ostati bez posla

Autor: b92.net

Razonoda

08.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji američki Ševrolet Kruz Sedan sišao je sa fabričkih traka pogona u Ohaju.

RepublikaFoto: Printskrin: Twitter.com/WKBN 27 First News
Fotografija poslednjeg Ševrolet Kruza

I dok bi većina proizvođača automobila obeležila trenutak prestanka proizvodnje svog modela, Dženeral Motor (GM) nije dao publicitet ovom događaju.

Iz kompanije su za Rojters samo kratko prokomentarisali da je poslednji Kruz kompletiran 5. marta u tri popodne po lokalnom vremenu i da je to bio "odličan model na koji su radnici pogona Lordstaun u Ohaju veoma ponosni".

Koliko će oko 1.500 radnika ove fabrike biti ponosno ubuduće, zavisiće umnogome i od njihove dalje sudbine. Naime, jedan od razloga zašto je GM tako tiho ispratio Kruz u penziju je zatvaranje pogona u Lordstaunu nakon prestanka proizvodnje ovog automobila.

U fabrici je zaposleno preko 1.500 radnika, a za sada je njih 372 pristalo da pređe u neki drugi pogon GM-a u SAD, dok je sudbina njih više od 1.000 i dalje neizvesna.

Jedan od motiva za ukidanje modela Kruz u SAD je pad interesovanja kupaca. Godišnja prodaja ovog automobila opala je sa 273.060 jedinica u 2014, na svega 142.617 primeraka u 2018.

Za razliku od prve generacije Ševrolet Kruza iz 2008. koja se prodavala i u Evropi, naslednik iz 2014. nikada nije stigao u evropske prodajne salone jer se Ševrolet u međuvremenu povukao sa Starog kontinenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading