NOVA HIJERARHIJA U FOLSKVAGENU: Da li je Seat važniji od Škode?

Autor: b92.net

Razonoda

26.02.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seat će na sajmu u Ženevi sledeće nedelje predstaviti svoj prvi električni model.

RepublikaFoto: Seat Media
Seat Arona

Još neimenovani automobil će prestavljati "rođaka" Folksvagen ID hečbeka s obzirom da je baziran na novoj MEB platformi. Seat najavljuje da će autonomija njegovog EV biti oko 500 kilometara, što je približno onome što najavljuju iz Folksvagena i Škode za svoje EV modele.

Španski EV bi trebalo da bude viši od Folksvagen ID hečbeka, ali niži od Škodinog EV SUV-a, što sugeriše da će se da vozi kao krosover. Tu platformu će koristiti i Škoda za svoj prvi električni SUV koji je inspirisan "Vision E konceptom".

Foto: pixabay.com
Izgleda da je Seat važniji od Škode

Direktor Seata Luka de Meo ističe da to što je njegov brend drugi koji koristi MEB platformu znak pozicije španske marke u Folksvagen grupaciji.

- U prethodnih pet ili šest godina smo pokazali da sa pravim sastojcima možemo odlično da kuvamo. Pogledajte samo uspeh Leona - rekao je De Meo.

Direktor dizajne Alehandro Mesanero je dodao da je koncept električnog automobila 97 odsto "tu", u smislu finalnog dizajna.

Seat uveliko sprema novu generaciju Leona, za čiji dizajn ističu da je "odvažan korak" koji će predvoditi novu generaciju automobila španske marke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading