NOVE MUKE ZA VOZAČE TESLE: Na rezervni branik Modela 3 čekaju 3 meseca

Autor: b92.net

Razonoda

13.02.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tesla je otklonio mnoge prepreke kako bi uzbrzao proizvodnju svog najpristupačnijeg automobila, ali problemima tu nije kraj.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Tesla Model 3

Američki proizvođač luksuznih električnih automobila imao je burnu 2018. Najpre se mučio da otkloni zastoj u masovnoj serijskoj proizvodnji, da bi godinu okončao trijumfalno – sa preko 140.000 prodatih Modela 3.

Tim rezultatom, kompanija Tesla postavila je apsolutni rekord u godišnjoj prodaji jednog električnog modela. Ipak, nagli rast proizvodnje jednog i dalje relativno mladog proizvođača automobila nosi sa sobom i određene probleme, a na neke od njih su već ukazivali pojedini vlasnici Modela 3.

Osim toga, uz sve više Tesla vozila na putevima neminovno se povećava i broj onih kojima je potrebna popravka zbog oštećenja u saobraćajnim nezgodama, ili neki drugi vid servisiranja. Zato vlasnici Modela 3 na kojima je potrebno zameniti određeni deo moraju da budu izuzetno strpljivi. U slučaju da im je potrebna zamena branika, neki od njih čekaće i do 3 meseca na ovaj rezervni deo.

RepublikaFoto: Tesla Motors

Branici su ti koji najčešće stradaju pri blažim sudarima i incidentima prilikom parkiranja, pa se na njih i najduže čeka. Stoga ne iznenađuje da odugovlačenja u nekim slučajevima dovode do frustracija i ljutnje kod vlasnika Modela 3. To je potpuno razumljivo kada se zna da se na zamenske delove drugih proizvođača automobila čeka neuporedivo kraće.

Kompanija Tesla je svesna da problem postoji, a izvršni direktor Ilon Mask je izjavio kako je njegov prioritet za ovo tromesečje poboljšanje načina na koji ovaj proizvođač automobila servisira vozila svojih kupaca.

Naravno, to neće biti jednostavan proces jer nedostatak rezervnih delova ne može biti prevaziđen preko noći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading