DRUGI KVARTAL ZAREDOM: Tesla ponovo ostvarila dobit, a prihodi su udvostručeni

Autor: autoblog.rs

Razonoda

01.02.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tesla Motors je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju ostvario dobit od 139 miliona dolara, što je tek četvrta kvartalna dobit u 15 godina postojanja tog proizvođača električnih automobila, ali druga zaredom, a dobit prati i snažan rast prihoda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Može zadovoljno da trlja ruke - Ilon Mask

Prema poslovnom izveštaju, objavljenom u sredu, Tesla je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 7,2 milijarde dolara, dvostruko više nego u istom periodu 2017. Zahvaljujući tome, Tesla je ostvario dobit drugi kvartal zaredom, ali manju nego u prethodnom tromesečju, kada je iznosila 311,5 miliona dolara. Mada je dobit manja od očekivanja analitičara, to ipak predstavlja poboljšanje, s obzirom da je Tesla u 15 godina postojanja samo u četiri kvartala poslovao s dobiti.

Kompanija u saopštenju najavljuje i da će u prvom ovogodišnjem kvartalu, pa i u celoj godini poslovati sa zaradom, ali i upozorava na logističke probleme povezane s isporukama vozila u inostranstvo, u Kinu i Evropu, što bi moglo da uspori prodaju, mada je potražnja snažna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading