SMESTILI SU MI: Karlos Gosn tvrdi da je nevin

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

31.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos Gosn, koji je uhapšen u novembru prošle godine, tvrdi da je žrtva plana da se ukloni sa mesta izvršnog direktora kompanije Nisan i alijanse Reni-Nisan-Mitsubiši.

RepublikaFoto: Printskrin: Facebook.com/Nissan
Karlos Gosn

Naime, bivši zvaničnik alijanse Reno-Nisan-Mitsubiši, Karlos Gosn, uhapšen je u novembru prošle godine. On je optužen da je lažirao finansijske izveštaje o svojoj naknadi. Takođe se navodi i da je povredio statu kompanije Nisan razgovarajući o poslu sa biznismenom iz Saudijske Arabije.

Međutim, Karlos Gosn je u nedavnom intervju za list "Nikkei" koji je dao iz pritvora u Tokiju, naveo da je nevin. On je u tom pritvoru od 19. novembra, a sada je naveo da su mu drugi zvaničnici kompanije Nisan sve smestili. Kako Gosn navodi, njihov cilj je bio da ga uklone sa mesta zvaničnika kompanija. On je rekao: “Njihov jedini cilj je bio da me se otarase”. 

Međutim, Karlos Gosn se neće predati bez borbe. On je naveo da je ranije pričao sa Hirotom Saikavom da spoji Nisan, Reno i Mitsubiši u jednu kompaniju. Dodao je i da je želeo da svaka od kompanija zadrži svoju autonomiju, ali da ta autonomija bude pod jednom zajedničkom kompanijom.

RepublikaFoto: Nissan press
Postoji sumnja da su se japanski predstavnici plašili da će Gosn u potpunosti da preuzme Nisan

Biznismen koji je rođen u Brazilu je takođe odbacio i navode da alijansu vodi na diktatorski način. Naveo je da je “samo čvrst i jak lider”.

CNN prenosi i da su zvaničnici kompanije Nisan možda bili nezadovoljni mogućnošću da kompanija Reno i Karlos Gosn preuzmu potpunu kontrolu nad japanskim proizvođačem automobila.

Karlos Gosn je optužen da je sakrio prihod od 80 miliona dolara između 2010. i 2018. godine. Navodi se i da je on zloupotrebio svoj službeni položaj. U svom intervjuu je Gosn naveo da su ceo plan da mu se smesti odobrili predstavnici kompanije Nisan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading