PROBLEMI U RAJU: Tesla otpušta preko 3.000 radnika

Autor: vesti-online.com

Razonoda

20.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač luksuznih električnih automobila najavio je da će smanjiti ukupan broj zaposelnih za oko 7 odsto.

Smanjuje se broj radnika, a ubrzava proizvodnja automobila

Taj procenat odgovara broju od preko 3.000 radnika, a u Tesli kažu da je cilj smanjenje troškova kako bi se pokrenula proizvodnja jeftinije verzije Modela 3. Ova najava uticala je da akcije Tesle na berzi trenutno izgube 8,4 odsto vrednosti, saopštio je Blumberg.

Američki proizvođač električnih vozila već drugi put za kratko vreme otpušta značajan broj radnika, s obzirom da je u junu 2018. smanjio broj stalno zaposlenih za 9 procenata. Ipak, nešto kasnije je primio određeni broj novih radnika kako bi podigao nivo proizvodnje svog trenutno ključnog automobila - Modela 3.

U poslednjem mejlu koji je upućen svim zaposlenim navodi se da je kompanija prinuđena da smanji broj radnika a da istovremeno dodatno poveća proizvodnju Modela 3 u narednim mesecima, uz sva neophodna inženjerska unapređenja ovog vozila.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Krivac za otpuštanje - Model 3

Uz lansiranje davno obećane, najjeftinije verzije od 35.000 dolara, to je prema rečima ljudi koji rukovode Teslom kljiučni uslov za održivu budućnost ove kompanije. Američki proizvođač navodi kako je neophodno da Model 3 sa srednjom autonomijom u vožnji do maja stigne na sva svetska tržišta na kojima je Tesla prisutan.

U mejlu upućenom radnicima, čelnici kompanije otkrivaju i da su svesni nadolazeće konkurencije u vidu ofanzive električnih automobila koju najavljuju proizvođači kao što su Folksvagen, Mercedes i BMW.

- Uskoro ćemo se takmičiti sa jakim, tradicionalnim proizvođačima automobila i zato ćemo morati da uložimo maksimum snage i da radimo napornije od njih kako bismo opstali na tržištu izrađujući pristupačne i održive električne automobile - navodi se u mejlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading