PAZE NA OKOLINU: Italija će ponuditi subvencije do 6.000 evra kupcima "zelenih" vozila

Autor: autoblog.rs/Srna

Razonoda

24.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija će ponuditi subvencije do 6.000 evra kupcima vozila sa manje štetnim izduvnim gasovima, a uvodiće poreze za kupovinu većih potrošača benzina i dizela.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisanov Lif je jedan od najpopularnijih električnih automobila u Evropi

Nove regulative uvrštene su u budžet za narednu godinu koji su usvojili predstavnici Senata. Sindikati i udruženja iz automobilskog sektora upozorili su da novi porezi neće samo naneti štetu proizvođačima vozila, već celokupnom lancu nabavke, te da bi to moglo dovesti i do otpuštanja radnika.

Prema novim regulativama, porez od 1.100 evra biće uveden na nove automobile na benzin i dizel koji stvaraju od 161 do 175 grama ugljen dioksida po kilometru.

RepublikaFoto: Daimler Media

Taj iznos će se povećavati na 1.600 evra za štetne gasove od 176 do 200 grama i do 2.000 evra za štetne gasove od 201 do 250 grama ugljen dioksida.

Nove mere koje tek treba da budu odobrene i u Donjem domu parlamenta treba da stupe na snagu 1. marta i da traju do 2021. godine. Oko sedam odsto vozila na električni, hibridni i plinski pogon prodaje se u Italiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading