BOLJE PONUDE ILI BOLJI STANDARD: Raste prodaja novih automobila u Srbiji

Autor: mojauto.rs

Razonoda

17.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po svemu sudeći, tržište novih automobila u Srbiji se vraća na nivo sa početka ove decenije. S obzirom da je za prvih devet meseci prodato 23.437 ovakvih vozila, za očekivati je da, po prvi put od 2011. godine, cifra pređe 30.000. Očekivani rast prodaje u odnosu na prošlu godinu je oko 20 odsto, što je više nego u bilo kojoj godini u ovoj deceniji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sve je više nekorišćenih vozila koji izlaze iz salona

Da li su na ovo uticali povoljniji uslovi finansiranja, poboljšanje životnog standarda, povećanje broja naših ljudi u inostranstvu koji šalju novac svojim bližnjima ili kombinacija više faktora ostaje pitanje. Jedna je činjenica - da se iz salona odvozi sve više nekorišćenih četvorotočkaša.

Foto: Tanjug/AP
I u EU je zabeležen rast prodaje

U Evropskoj uniji je situacija slična kao prethodne godine, odnosno postoji blagi rast prodaje u odnosu na prošlu godinu.

Svakako da je novo ipak sigurnije od polovnog, a i garancije koje ovlašćeni dileri daju svakako da vam olakšavaju život u ovom segmentu. Ipak, i ovo ima svoje nedostatke. Deprecijacija je jedan od njih, pa se stoga mnogi odlučuju da ipak kupe vozilo pod garancijom staro jednu ili nekoliko godina.

Svakako da će se situacija u narednim godinama u odnosu između broja prodatih novih i polovnih automobila iskristalisati, a ona najviše zavisi od kupovne moći i postavke svakog pojedinačnog kupca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading