VIDEO: Ovako će izgledati poslednja Folksvagen "buba"

Autor: mondo.rs

Razonoda

06.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda odlazi ponovo u penziju, ali ovoga puta konačnu, barem tako tvrde ljudi iz Folksvagena.

RepublikaFoto: Promo: Volkswagen USA
Legendarna "buba"

Ove godine je navršeno 80 godina od polaganja kamena temeljca za prvu "bubinu" fabriku u sadašnjem Volfsburgu. Ipak, za prvu "civilnu bubu" čekalo se da se završi Drugi svetski rat i tako je počeo stvorena legenda, čiji je naslednik stigao 1974. u vidu "golfa".

Ipak, originalna verzija se proizvodila sve do 2003. ali van granica Nemačke. U međuvremenu je 1997. predstavljena "nova buba", koja nije imala onaj legendarni šmek, ali je svakako simpatična. Nešto poput Minija.

Sada je došao trenutak da se i ova verzija pošalje u penziju. Nakon septembarske najave, sada je predstavljena finalna verzija "bube" (Beetle Final Edition) i to na aktuelnom sajmu automobila u Los Anđelesu.

Dizajn se naslanja na "Última Edición", poslednju verziju originalne "bube", pa će novi model biti ponuđen u iste dve boje – bež i svetlo plavoj.

Ograničena serija biće dostupna i kao kabriolet, a oprema uključuje hromirane elemente, Bi-Xenon farove sa LED dnevnim svetlima, LED zadnja svetla, kao i 17 i 18-inčne tolkove. Unutrašnjost će imati kožni volan, ambijentalno osvetljenje i automatsku klimu.

Što se motorizacije tiče, na raspolaganju će biti samo 2.0 TSI benzinac sa 180 konjskih snaga. Prvi primerci stižu polovinom naredne godine po ceni od 23 hiljade američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading