POVEĆAVAJU PROIZVODNJU: Aston Martin koristi rast popularnosti

Autor: b92.net

Razonoda

30.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijum proizvođač Aston Martin ima cilj da do 2025. udvostruči svoju proizvodnju na tržištu, ako potražnja i ostane visoka.

RepublikaFoto: Aston Martin Media
Planiraju da povećaju proizvodnju iako je potražnja u Kini opala

Aston Martin je za ovu godinu postavio cilj proizvodnje 6.400 automobila, uprkos padu potražnje u Kini i straha od Bregzita, te debija na berzi.

Međutim, iako je ukupna potražnja za automobilima u Kini opala, Aston Martin je doživeo ras od 118 odsto na najvećem tržištu na svetu, uz rast od 133 procenata u celom regionu pacifičkog dela Azije, kao i rast od 185 odsto u SAD. Stoga u AM planiraju da u narednih šest godina povećaju proizvodnju na 14.000 jedinica godišnje.

Foto: Aston Martin Media

- Bogatiji postaju bogatiji, žele personalizaciju svog automobila jer auto-industrija postaje sve jednoličnija zbog tehnologije - rekao je direktor Aston Martina Kris Palmer.

Aston Martin je prošle godine zabeležio protif od 98 miliona evra, što je bila prva profitabilna godina kompanije od 2010, pa očekuje da se isto ponovi i ove godine.

U poslednjem kvartalu AM je udvostručio prodaju, pa je profit udesetostručen na 3.5 miliona evra u odnosu na isti period prošle godine. Aston Martin je u 2018. otvorio i svoj drugi proizvodni pogon u Velsu gde će praviti svoj prvu SUV pod nazivom DBX.

Automobil koji je zvanično kršten prošle nedelje krenuo je da se testira u Velsu, a produkcijska verzija bi trebalo da bude otkrivena sledeće godine. Prodaja je planirana za početak 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading