OSTAO IZA REŠETAKA: Gosnu produžen pritvor do kraja novembra

Autor: b92.net

Razonoda

21.11.2018

23:16 >> 11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Tokiju odobrio je produženje pritvora za Karlosa Gosna, šefa grupe Reno-Nisan-Mitsubiši za još deset dana, do 30. novembra, javili su japanski mediji.

RepublikaFoto: Printskrin: Facebook.com/Nissan
Karlson Gosn

U sudu su naveli da ne komentarišu odluke o pojedinačnim slučajevima. Tužilaštvo tereti Gosna da je prikazao manje prihode od stvarnih pet puta u periodu između juna 2011. i juna 2015. godine, prijavljujući ukupnu sumu od 4.9 milijardi jena (oko 37 miliona evra) umesto gotovo 10 milijardi jena.

Karlos Gosn (64) uhapšen je u ponedeljak u Tokiju kada je izlazio iz svog privatnog aviona. On se nalazi u pritvornom centru Kacušika, na severu Tokija.

Francuski ambasador u Japanu mogao je da ga poseti u utorak, u ime konzularne zaštite, ali nije dao nikakve podatke o njegovom stanju. Gosn će ostati u pritvoru najmajne još deset dana a posle toga pritvor može da mu se produži još deset dana pre nego što se podigne optužnica.

 

 

 

Pritvor je produžen za deset dana i jednom od njegovih saradnika Gregu Keliju, koji je uhapšen u isto vreme kad i Gosn, takođe javljaju mediji Uprava Nisana ove nedelje treba da odluči da li će otpustiti Gosna i Grega Kelija.

Francuski Reno, koji je partner s Nisanom od kraja 1990-tih, i sada ima udeo od 43 odsto u Nisanu, zadržao je Gosna na mestu generalnog direktora i imenovao "broja dva" kompanije Tjerija Balora da ga privremeno zamenjuje.

Upravni odbor kompanije Renault traži od Nisana da im prenesu detalje njihove istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading