JASNA PORUKA IVICE DAČIĆA: Vučića sad NEĆU da izdam i NE UCENJUJEM ga mestom premijera!

Autor:

Vesti

08.04.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije, kaže za Republiku da će o formiranju koalicije u Beogradu razgovarati samo sa SNS i liderom te stranke Aleksandrom Vučićem, kao što su se i dogovorili pre raspisivanja izbora.

JASNA PORUKA IVICE DAČIĆA: Vučića sad NEĆU da izdam i NE UCENJUJEM ga mestom premijera!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

To što je SPS apsolutno neophodan naprednjacima da bi napravili vlast u gradskoj skupštini, ističe, neće koristiti kao ucenjivački kapital tokom pregovora o formiranju Vlade i raspodele funkcija.

Da li vas je SNS zvao na sastanke oko formiranja koalicije u Beogradu? A opozicija?

- Nije bilo nikakvih razgovora o formiranju vlasti u Beogradu, što je i logično jer još nisu saopšteni rezultati. Mi ćemo razgovarati samo s Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, kao što smo se dogovorili i pre raspisivanja izbora. Ne vidim razlog zašto bismo razgovarali s Đilasovom i Zelenovićevom koalicijom, kao što su to uradile desničarske partije.

Jednom (2008) promenili ste dres, ostavili Aleksandra Vučića i prišli Draganu Đilasu. Može li istorija da se ponovi?

- Kao što sam rekao, mi smo lojalni partneri, ne interesuje nas Đilas ni bilo ko drugi iz opozicije, mi želimo da nastavimo saradnju s Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom.

Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Ivica Dačić zadovoljan rezultatima SPS na izborima

SPS je u ovom trenutku neophodan naprednjacima u Beogradu, na kojim funkcijama ćete, zauzvrat, insistirati na nivou države? Ukoliko ne dobijete mesto premijera, što vam je bio slogan u kampanji, da li ćete to smatrati kao da su vam naprednjaci okrenuli leđa?

- Kako sada stoje stvari, odnos vlasti i opozicije je 55:55. Pitanje vlasti u Beogradu nema nikakve veze s razgovorima na republičkom nivou. Mi nikad nismo razgovarali jezikom brojki, nego zajedničkih ciljeva. Apsolutno je netačno da mi tražimo mesto premijera za podršku u Beogradu. SNS je pobedio na izborima i on treba da predloži premijera. Mi smo pre izbora napravili čvrst dogovor o strateškom partnerstvu s Aleksandrom Vučićem i SNS i ostajemo pri tome. Mislimo da je to najbolje za Srbiju.

Ponosan na rezultate

Kako ocenjujete dosadašnju saradnju sa SNS?

- Mi smo imali izuzetnu saradnju deset godina i ponosan sam na rezultate. Pokazali smo odgovoran odnos prema najvažnijim pitanjima. I zato je Srbija danas mnogo bolja nego pre 10 godina. I zato bi u interesu Srbije bilo da se nastavi naša saradnja - poručio je Dačić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading