Patrijarh KIRIL čestitao Vučiću izbor za PREDSEDNIKA: Vama želim duševnu i fizičku snagu, a narodu Srbije MIR

Autor:

Vesti

07.04.2022

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodi Srbije i Rusije i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom, piše u čestitci patrijarha Kirila.

Patrijarh KIRIL čestitao Vučiću izbor za PREDSEDNIKA: Vama želim duševnu i fizičku snagu, a narodu Srbije MIR

Foto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug/AP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je i čestitku patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, u kojoj se kaže:

- Primite srdačne čestitke povodom Vašeg ponovnog izbora na mesto predsednika Republike Srbije. Na osnovu izražene volje građana predstoji Vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju Vi sporovodite - piše u čestitci patrijarha Kirila i dodaje: 

- Narodi Srbije i Rusije, ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom. Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu Otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije.

- Veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa daju Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkva. Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu – bisera srpskog pravoslavlja.

- Želim Vašoj ekselenciji duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božiju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir -  navodi se u čestitki patrijarha Kirila.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading