HVALA ZA NEPOKOLEBLJIVO PRIJATELJSTVO I NEGOVANJE USPOMENA NA STRADALE TOKOM HOLOKAUSTA! Predsednik Izraela uputio čestitku Vučiću

Autor:

Vesti

07.04.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Države Izrael Isaka Hercoga.

HVALA ZA NEPOKOLEBLJIVO PRIJATELJSTVO I NEGOVANJE USPOMENA NA STRADALE TOKOM HOLOKAUSTA! Predsednik Izraela uputio čestitku Vučiću

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

- U ime naroda i Države Izrael, zadovoljstvo mi je da Vam uputim najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru za predsednika.

Ove godine obeležavamo 30 godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Države Izrael.

- Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam izrazim kolektivnu zahvalnost Izraela za nepokolebljivo prijateljstvo i Vašu posvećenost negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta. Zahvalan sam na Vašim naporima da podstaknete donošenje zakona kojim se jevrejskoj zajednici vraća imovina oduzeta tokom rata, kao i za podršku osnivanju Muzeja Holokausta u Beogradu. Rado se sećamo i duboko cenimo Vašu posetu Izraelu 2020. godine i učešće na svečanosti održanoj u čast 75. godišnjice od oslobađanja Aušvica.

- Dok se sećamo naše prošlosti, gledamo i u sadašnjost i prilike koje nas očekuju. Otvaranje Privredne komore Srbije u Jerusalimu 2021. godine predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa. Veoma mi je drago što je uvažena ministarka trgovine i turizma tom prilikom doputovala u Izrael.

- Primite moje iskrene želje za uspeh tokom Vašeg predstojećeg mandata. Želim da Vam uputim najsrdačniji poziv da posetite Jerusalim naredne godine kako bismo razgovarali o daljem produbljivanju partnerstva između naša dva naroda - navodi se u čestitki predsednika Hercoga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading