Omladinci SPS-a i Zelenih Srbije za nove gradske opštine Bežanijska kosa, Mirijevo i Banjica (FOTO)

Autor:

Vesti

30.03.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omladinci SPS-a i Zelenih Srbije za nove gradske opštine Bežanijska Kosa, Mirijevo i Banjica.

Omladinci SPS-a i Zelenih Srbije za nove gradske opštine Bežanijska kosa, Mirijevo i Banjica (FOTO)

Foto: SPS

Omladinci Socijalističke partije Srbije i Zelenih Srbije danas su skupljali potpise na Bežanijskoj Kosi i založili se za osnivanje novih gradskih opština, kako bi građani Beograda dobili bolju upravu od vlasti u prestonici.

SPS i Zeleni Srbije predlažu da nove opštine budu Bežanijska Kosa, Mirijevo i Banjica, kada gradonačelnik Beograda postane Toma Fila.

"Bežanijska kosa broji skoro 50 hiljada stanovnika, a zgrada opštine Novi Beogra nalazi se na četvrtom kilometru od većina građana Bežanijska kose. To naravno otežava da građani rešavaju svoje komunalne probleme i opštinske stvari", navedeno je u pisanoj izjavi SPS-a i Zelenih Srbije.

SPS i Zeleni Srbije istakli su da urbanistička i demografska ekspanzija Beograda nalaže da prestonica dobije potpuno novo upravno lice. To znači osnivanje niza novih gradskih opština. Vrlo je neophodna promena i reforma kako bi Beograd dobio novo lice, a građani dobru upravu od gradskih vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading