VUČIĆ U SUBOTICI! Više od 5.000 građana dočekalo lidera SNS: Do Budimpešte za sat i po, do Beograda za sat i 15 minuta! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

29.03.2022

14:23 >> 14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka održava predizborni skup u Subotici, na kojem govori predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

VUČIĆ U SUBOTICI! Više od 5.000 građana dočekalo lidera SNS: Do Budimpešte za sat i po, do Beograda za sat i 15 minuta! (FOTO)

Foto: Printscreen/KlikTV

Na Trgu slobode u Subotici Srpska napredna stranka održava predizborni skup na kojem će govoriti predsednik te stranke Aleksandar Vučić.

Miting SNS je počeo u 16 časova, a skupu prisustvuje više od 5.000 građana.

Građanima se prvo obratio član Predsedništva SNS Igor Mirović, a potom i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Obraćanje Vučića:

- Hvala Ištvanu Pastoru, hvala Igoru Miroviću na divnim rečima. Izvinajvam se Mađarima koji su ovde sa nama, jer znam malo reči, ali nadam se da ću imati vremena i želje da naučim mađartski jezik. Hvala što ste ovde danas zajedno sa nama i što stvaramo budućnost pristojne Srbije. Ono što smo još ovde obećali biće i stadion po najvišim UEFA standardima. Subotica će biti na sat ipo vozom od Budimpešte.

On je rekao da će 41 milion evra biti investirano u rekonstrukciju bolnice u Subotici.

- Ostalo nam je još 5 miliona evra da uložimo u pozorište, da bismo sve završili - rekao je on.

- Kako su nagovestili da postoji napredak u pregovorima, pada cena nafte, pada cena gasa. Samo da se to desi, da imamo mir. Onda nećemo da brinemo ni za naftu, gas, plate, penzije...

- Prave prijatelje prepoznajete u nevolji, a ne kada je lako i lepo, kao u običnom životu. Hoću Srbima da kažem nešto, znam ja koliko smo mi vremena morali da uložimo da bismo jedni druge više poštovali i da volimo jedni druge, od istorijskih do međusobnih pravdi i nepravdi. Kad smo u Evropi svi ćute i niko neće da stane na srpsku stranu, ali kad god je muka tada postoji jedna zemlja kada svi misle da neće da kaže, postoji jedna zemlja koja se uspravi i kaže sve najbolje u interesu Srbije, to ne smemo da zaboravimo nikada, to je Mađarska - rekao je Vučić.

Obećao je i 30 miliona evra za gradski stadion, a osvrnuo se i na izgradnju brze pruge do Budimpešte.

- Subotica će biti na sat i po do Budimpešte i na sat i 15 minuta do Beograda - obećao je lider SNS.

Ponovio je da je cilj da prosečna plata bude 1.000 evra, a prosečna penzija preko 500 evra.

- Kad god je muka, postoji jedna zemlja koja stane uz Srbiju, uspravi se i sve kaže u najboljem interesu Srbije - to je Mađarska i to ne smemo da zaboravimo nikada - izjavio je Vučić.

On je rekao da će pokušati da postigne dogovor sa Mađarskom da bude lakši proces granične kontrole i govorio o izgradnji komunalne mreže u Subotici.

- Prave prijatelje prepoznajete kad je teško, a ne kada je lako i lepo, kao u običnom životu. Hoću da kažem nešto, znam ja koliko smo mi vremena morali da uložimo da bismo jedni druge više poštovali i da volimo jedni druge, od istorijskih do međusobnih pravdi i nepravdi. Kad smo u Evropi svi ćute i niko neće da stane na srpsku stranu, ali kad god je muka tada postoji jedna zemlja kada svi misle da neće da kaže, postoji jedna zemlja koja se uspravi i kaže sve najbolje u interesu Srbije, to ne smemo da zaboravimo nikada, to je Mađarska - rekao je Vučić.

- Srbija mora da ima samostalnu politiku i ja ću to da ostavim mojim naslednicima u amanet. Srbija mora da bude slobodna zemlja, a ne da im državu uređuju strani ambasadori. Hvala vam ljudi na veličanstvenoj podršci, ovo je najveći skup svih vremena u Subotici. 3. aprila da izađemo da ih pobedimo. Neka živi srpsko-mađarsko prijateljstvo, živela Subotica, živela Srbija - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading