NUDIO 250.000 EVRA I STAN, ALI UZALUD: Odbijen predlog da se ukine pritvor vođi škaljarskog klana

Autor: vijesti.me

Hronika

15.11.2018

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski sud odbio je danas predlog da se Jovici Vukotiću ukine pritvor, potvrđeno je za crnogorske medije od strane njegovog advokata Borivoja Borovića.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

On je dodao i da sada čekaju odluku o priloženom jemstvu koju treba da donese sudija koja postupa u predmetu koji se vodi protiv njegovog klijenta zbog falisfikovanja isprava. Kako je otkrio, predložili su jemstvo u iznosu od 250 hiljada evra i stan.

- Nakon današnje odluke krivičnog veća jasno je da su svi upleteni u scenario da se Jovanu Vukotiću izmisli i organizuje vođenje postupka za teško krivično delo pa i u ovom nespornom predmetu se pokušava isti što duže zadržati u pritvoru da bi se realzovao taj scenario - kazao je Borović televiziji Vijesti.

Vođa škaljarskog klana, uhapšen je početkom septembra u Antaliji kada je kod njega pronađen makedonski pasoš, na ime Georgije Andonov.

Tada su ga turske vlasti ekspresno proterale u Srbiju, a Vukotić je u Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan 12. septembra.

Kako prenose beogradski mediji, Vukotić je više od dva sata iznosio odbranu, često izražavajući negodovanje što se obreo u Srbiji, jer, kako je rekao, "pasoš nije koristio u njoj". Vukotić je rekao da je bio u Turskoj sa svojom vanbračnom partnerkom.

Prema njegovim riječima, u trenutku privođenja bio je sam, a turska policija uhvatila ga je dok je bio u automobilu, priča izvor upoznat sa slučajem.

Na saslušanju je priznao da je falsifikovao putnu ispravu, a kako je objasnio, to je bilo zato što se nalazio na plavoj poternici Crne Gore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading