Dević osuđen! Evo koliko će dobiti za ratne zločine u BIH

Autor:

Hronika

13.11.2018

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, danas je izrečena presuda Milanku Deviću.

RepublikaFoto: ST/T. MILOVANOVIĆ
Viši sud u Beograd

Viši sud u Beogradu Odeljenje za ratne zločine je doneo i javno objavio presudu, kojom je optuženog
Milanka Devića oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i osudio na kaznu zatvora u trajanju od 7 godina.

Milanko Dević tereti se po optužnici da je kao pripadnik Vojske Republike Srpske, u drugoj polovini jula 1992. zajedno sa Šobot Bogdanom iz Pištanice i još jednim NN pripadnikom VRS došli do kuće Šljivar Ismeta, u naselju Donja Sanica, zaselak Šljivari, Opština Ključ, izveli ga na silu, odveli do mesta zvanog "Božin mlin" gde su ga ubili, a njegovo telo potom bacili u reku Sanicu. U februaru prošle godine Kantonalni sud u Bihaću prvostepenom presudom osudio je na osam godina zatvora Šobotu zbog ubistva Ismeta Šljivara, da bi mu u februaru ove godine, Vrhovni sud BiH smanjio kaznu na šest godina zatvora. Tužilaštvo za ratne zločine Srbije traži devet godina zatvora za Devića.

- Ovo je jedan od postupaka koji treba da pošalje poruku o sprečavanju nekažnjivosti za ratne zločine, ali i pokaže žrtvama i njihovim porodicama da nikada neće biti zaboravljene - rekao je zamenik tužioca Bruno Vekarić tokom iznošenja završnih reči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading