GOVORIĆU SRPSKI AKO ŽELIM: Srbin koji je ubio "kralja Malte" dva puta dobijao otkaz zbog srpskog jezika

Autor: Republika

Hronika

11.11.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Čmelik (35), koji je osuđen jer je 6. jula ove godine ubio biznismena sa Malte Huga Hetkutija, otpušten je dva puta sa posla navodno zato što je govorio srpski jezik, prenose lokalni mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na poslednjem ročištu protiv Čmelika je svedočio sin ubijenog biznismena, koji je ujedno i direktor pet njegovih kompanija.

 U firmi imamo pravilo da se govori jedino engleski jezik ili malteški, zato što mi ne govorimo srpski. Jedna od razloga zašto sam ga otpustio jeste taj što je imao stav: "Ja ću govoriti srpski ako želim" - rekao je Noel Falzon, sin ubijenog Huga.

Poslednje ročište na kom je protiv Čmelika svedočio Falzon, moralo je da bude odloženo, jer je došlo do sukoba njih dvojice. Naime, sin ubijenog biznismena je izgubio kontrolu i počeo da vređa Čmelika, jer se ovaj smejao porodici ubijenog.

Kako prenose mediji, Falzon je rekao da je on lično otpustio Srbina, a da ga je poslednji put video 2017. godine, kada je došao po platu.

Podsećanja radi, Srbin će odgovarati za teško ubistvo jer je 6. jula ispred restorana na Malti, koji je u vlasništvu ubijenog biznismena, nožem izbo Huga Hetkutija. Biznismen je kasnije preminuo u bolnici, a lokalni mediji su preneli da su mu poslednje reči pre ulaska u operacionu salu bile: "Što mi je ovo uradio kad ga ni ne poznajem?".

Inače, Čmelik, u stvari Mitić, poznat je srpskoj policiji od ranije. On je u Srbiji robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading