Evo šta se desilo na žurci u Aranđelovcu gde se devojčica predozirala

Autor:

Hronika

08.11.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sofija S. (15) iz Aranđelovca umrla je nakon što se, kako se sumnja, predozirala ekstazijem. Kako Srpski telegraf saznaje, devojčici je pozlilo 2. novembra ove godine nakon što je na privatnoj žurki uzela jednu tabletu narkotika, a preminula je četiri dana kasnije na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com
Sofija S.

Pozlilo joj

Ubrzo nakon smrti Sofije S. iza rešetaka se našao Nikola B. (21), koji se tereti da je maloletnici dao ekstazi.

- Devojčica je kobne noći bila na žurki u jednoj kući. U jednom trenutku Nikola B. je, kako se pretpostavlja, izvadio kesu sa sedam tableta i stavio je na sto za kojim je sedela maloletnica. Sofija S. je uzela jedan ekstazi i popila - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, maloletnici je ubrzo pozlilo.

- Prijatelji su odveli Sofiju kući i ona je legla da spava. Međutim, ponovo joj je pozlilo tokom noći, pa su je roditelji prevezli na odeljenje toksikologije u beogradskoj bolnici - kaže naš sagovornik.

Zbog sumnje da je Sofiji dao ekstazi uhapšen Nikola B. (21)

Kako dodaje, lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći kako bi se devojčica oporavila, ali joj spasa, nažalost, nije bilo.

- Devojčica je, kako je utvrđeno, doživela moždanu smrt. Pretpostavlja se da je do toga dovelo konzumiranje narkotika, međutim, prava istina biće utvrđena tek nakon obdukcije i toksikoloških analiza. Ne isključuje se nijedna mogućnost, pa čak ni ta da je Sofija S. eventualno bila bolesna - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Lisice na ruke

Prema njegovim rečima, policija je odmah po dojavi da je maloletnica primljena u bolnicu zbog sumnje da je popila ekstazi krenula u potragu za osobom koja joj je omogućila konzumiranje narkotika.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ekstazi

- Ubrzo je utvrđeno da postoji mogućnost da iza toga stoji Nikola B. Njemu su lisice na ruke stavljene dan nakon što je Sofija S. umrla na VMA, a istraga o ovom slučaju je i dalje u toku - priča naš sagovornik.

Toksikolog: Ubija jedna tableta "božje droge"

Toksikolog Dragan Joksović kaže za Srpski telegraf da bi devojčica mogla da umre od jedne tablete ekstazija samo ukoliko ju je konzumirala s alkoholom. On objašnjava da bi smrt mogla da nastupi i ako je maloletnica popila samo jednu tabletu nove "božje droge", što smatra verovatnijim.

- Ne znam šta je ta devojčica uzela, ali mi pre mi liči na "božju drogu" nego na običnu tableticu ekstazija. Inače, ekstazi deluje euforično, izaziva halucinacije, a sve zavisi od toga koliko se tableta popije. Ukoliko se pretera s tim narkoticima, to može da dovede i do smrti - priča Joksović.

Ekser, bombona, eks...

Ekstazi je sintetička droga i spada u psihostimulatore. Nazivi koji se najčešće koriste su ekstazi, bombona, bonkas, eks, esktaza, ekser. Ova vrsta droge se pojavljuje u obliku malih tableta s različitim utisnutim znakovima po kojima ih korisnici prepoznaju, na primer srce, smajli, golubica i likovi iz crtanih filmova.

Predozirali se ekstazijem

6. NOVEMBAR Sofija S. (15) iz Aranđelovca umrla na VMA nakon što je popila tabletu ekstazija na žurki

5. JUL Mirjana Milić (21) iz Beograda pronađena mrtva u iznajmljenom stanu. Sumnjalo se da je konzumirala ekstazi, a prvi rezultati obdukcije pokazali da je imala problema sa srcem

24. JUN Marija M. (16) predozirala se sintetičkom drogom u stanu narko-dilera u Kragujevcu

19. JUN Nemanja S. (18) iz Bačke Palanke predozirao se drogom, telo pronašao otac

17. JUN Jovan Paunović (17) iz Beograda uzeo prekomernu dozu ekstazija na splavu, preminuo u bolnici. Kobne večeri s njim je bila Mirjana Milić, koja je umrla tri nedelje kasnije

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading