Sumnjiva smrt: Crni Gruja se osećao ugroženo i izlazio sa pancirom!

Autor:

Hronika

07.11.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Grujović zvani Crni Gruja, osuđivani pripadnik nekadašnjeg klana Dejana Stojanovića Keke, poginuo je u utorak uveče oko 21.30 pod misterioznim okolnostima. On je pao sa prozora stana na prvom spratu zgrade u Đušinoj ulici, u samom centru Beograda, a zasad je nepoznato da li je u pitanju samoubistvo, nesreća ili nešto treće.

RepublikaFoto: e-stock/E. ČONKIĆ
Nenad Grujović

Sam u stanu

Grujić je još bio živ kada je došla Hitna pomoć i prevezla ga u Urgentni centar. Tamo je, međutim, preminuo uprkos naporima lekara.

- U trenutku nesreće Grujović je bio sam u stanu, koji je bio uredno zaključan iznutra. Postoje i svedoci koji su čuli udarac i videli njegovo telo na pločniku. Oni su i pozvali Hitnu pomoć i policiju. Telo je upućeno na Institut za sudsku medicinu i čeka se nalaz sa toksikologije da bi se utvrdilo da li je pred smrt koristio neke nedozvoljene supstance - kaže sagovornik Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Otac: Ni nama ništa nije jasno

U luksuznom stanu u Đušinoj ulici juče je bila Grujovićeva nevenčana supruga, a došao je i njegov otac. Iz stana su se čuli povišeni tonovi, a na pitanje novinara o tragičnom događaju, Grujovićev otac je kratko odgovorio:

- Ne znamo ni mi šta se tačno dogodilo. Ovo je tragedija, razumite.

Prema rečima Grujovićevih prijatelja, on se u poslednje vreme osećao ugroženo i strahovao je za život i to na njegovu smrt baca novo svetlo. Navodno je uvek nosio pancir kada bi izlazio iz stana, a često je bio i naoružan. Upravo je zbog oružja koje je kod njega pronašla policijska patrola Grujović bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora, a kaznu je odležao u martu ove godine.

Izvor: Nije isključeno da je pokušao da pobegne kroz prozor od nekog

Obezbeđenje

- Grujović nije slučajno izabrao zgradu u kojoj je živeo sa vanbračnom suprugom Nelom. Zgradu nadzire 20 kamera, od ulaza sa ulice, preko garaže do hodnika. Ulaz u zgradu kontroliše privatno obezbeđenje, a tu ima još stanara koji imaju obezbeđenje, tako da bi i potencijalnim napadačima bilo izuzetno teško da mu priđu neprimećeni. Nije isključena mogućnost da je on, možda i pod uticajem narkotika, umislio da neko dolazi da ga napadne ili da policija hoće da ga uhapsi, pa je pokušao da pobegne kroz prozor, što se tragično završilo - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Tekst potpisa

Grujović je poreklom sa Novog Beograda i povezivan je sa klanom Dejana Stojanovića Keke, jednim od najnasilnijih kriminalnih organizacija tokom devedesetih godina.

Tužio državu zbog pritvora

Grujović je široj javnosti posao poznat posle suđenja za pljačku pošte 2006. godine u Novom Beogradu, kada je ubijen radnik obezbeđenja pošte Vesko Babović. On je bio osumnjičen za ovo ubistvo, ali nikada nije utvrđeno od čijeg metka je stradao nesrećni čovek. Grujović je na kraju osuđen na 10 godina zatvora, a zbog toga što je u pritvoru proveo devet i po godina bez pravosnažne presude, tužio je Sudu za ljudska prava u Strazburu državu Srbiju i dobio odštetu od 6.000 evra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komšija

09.11.2018 11:14

Gruja nije poreklom sa Novog Beograda već iz Učiteljskog naselja, iz Kozarčeve. Tako se i jestu novobeogradske bitange nasukale na Učiteljsko u ranoj sredini devedesetih.