Podignuta optužnica protiv Malog Badže koji je opljačkao vilu Saše Popovića: Pogledajte koliko će da robija!

Autor: Republika

Hronika

07.11.2018

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Vojislava Stojčića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojcica Badže, kojom ga tereti da je u martu ove godine opljačkao porodičnu kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Saša Popović

Tužilaštvo je predložilo sudu da Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora. Stojčić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra, prenosi blic.rs. Stojčić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo se na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski. Stojčić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajuci u vidu da je i ranije osuđivan. Tužilaštvo je i u optužnici predložilo da mu se pritvor produži po istom osnovu. On je na saslušanju negirao pljacku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading