DELIBAŠIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA: Optuženi za ubistvo Nikole Bojovića čeka presudu na slobodi

Autor: Tanjug

Hronika

06.11.2018

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Delibašić, koji je u aprilu prvostepenom presudom oslobođen optužbi da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe odgovorne za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine, pušten je u petak iz zatvora gde je služio kaznu zbog više drugih krivičnih dela.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Foto: Ilustracija

Na oslobađajuću presudu Delibašiću žalilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal koje zastupa optužnicu protiv njega, pa se čeka odluka Apelacionog suda u Beogradu. 

Delibašić je u petak izašao iz zavora u Sremskoj Mitrovici pošto je odslužio celu kaznu zatvora.

Naime, nakon što ga je Specijalni sud u Beogradu oslobodio optužbi u aprilu i ukinuo mu pritvor u tom predmetu, Delibašić nije pušten na slobodu veće j e upućen u zatvor u Sremskoj Mitrovici da odsluži kazne po dvema ranijim presudama za falsifikovanje dokumenata.

Delibašića tužilaštvo i dalje tereti da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu i njene pripadnike podstrekavao da ubiju rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu 2013. godine u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

 

Tužilaštvo je žalbom zatražilo da se presuda preinači u osuđujuću ili da se ukine i naloži novo suđenje.


Protiv Šaranovića optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao ovu grupu postupak je obustavljen zbog smrti jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi. 

Delibašić je 2016. godine, nakon višegodišnjeg suđenja, zbog nedostatka dokaza pravosnažno oslobođen optužbi da je učestvovao u pljacki zalatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading